Ensimmäiset iPodit otettu käyttöön

Posti toi neljä kiloa painavan paketin täynnä iPodeja. Niitä sitten ihmettelemään ja alustamaan kokeiluja varten. Ensimmäiseksi piti päivittää uusin versio iTunesista Macille. Sitten iski Murphyn laki ja verkko lakkasi toimimasta. Muutama ärräpää pääsi siinä vaiheessa 😦

Olin etukäteen listannut sovelluksia, joilla pääsisimme alkuun ja suunnitelmana oli alustaa viisi iPod touchia käyttövalmiiksi heti, testailla niitä eri tilanteissa ja ottaa sitten loputkin käyttöön hieman viisaampana.

Tässä lista ensivaiheen sovelluksista: Facebook, Twitter, Bambuser, Flickr, Google, Skype, Everytrail, Diigo, Photogene, PicMix, Quickmark, SonicPics, StripDesign, Ilta-Sanomat, HS.fi, eduTecher, Wikitude, StoryKit, iBooks, Posterous, TED Mobile, CNN ja BBC News.

Ensimmäiseen iPodiin piti ladata jokainen sovellus erikseen. Kun se oli valmis, siitä luotiin varmuuskopio. Loput  neljä alustettiin ja sitten hyödynnettiin ensimmäisen iPodin varmuuskopiota ilmaisten sovellusten osalta. Näin jälkikäteen ajateltuna, olisi pitänyt tilata iTunes-lahjakortti hankkeelle samalla kun tilattiin iPodit. Helpottaa nimittäin siinä mielessä, että jää parin euron laskut luottokorttikoonnista pois. Englannissa myydään iTunes- lahjakortteja joka ruokakaupassa, mutta etsin niitä turhaan ympäri Tapiolaa. Täytyy tilata netistä vastaisuuden varalle.

Tarjosin iPodeja heti perjantaina kokeiltavaksi ryhmälle opettajia erään koulutuksen yhteydessä. Tarkoituksena oli testata Posterousin blogia, joka osoittautuikin erittäin näppäräksi. Sovelluksesta pääsee luomaan blogin tai kirjautumaan blogiin, kuvaamaan, videoimaan tai kirjoittamaan ja julkaisemaan muutamalla painalluksella. Toimi lähiverkossa moitteettomasti ja ilman kummempia viiveitä, joskin parin minuutin videopätkä on jo melko iso tiedosto. Mikäli lähiverkkoa ei ole käytettävissä, kuvat, videot ja sanelut tallentuvat toki iPodiin ja ovat julkaistavissa myöhemmin. Kokemuksemme perusteella Posterousia voi ilman muuta suositella mobiiliblogiksi opiskelijakäyttöön.

Ensi viikolla on tarkoitus testailla sisällön hallintaa ja siirtämistä iTunesiin/iTunesita soittolistojen ja kansioiden avulla.

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s