Matkalla oppimisen tulevaisuuteen

Vau! Eilen oli upea päivä. Aamulla löysin Opeblogista linkin sivulle, jossa on paljon hyviä sosiaalisen median opasvideoita.  Kielten opettajille on vielä erikseen iso kasa videoita tällä sivulla. Tammikuussa haikailin täällä blogissa, että järjestäisipä joku HTML-kurssin aloitteleville aloittajille 🙂 Etsivä löytää, tosin ei järjestettyä kurssia, mutta tarpeeksi yksinkertaisen videon, jolla pääsee ei-koskaan-ohjelmointia-kiitos (!) ihminenkin alkuun. Russel Stannard on tehnyt todella perusteista lähtevän erittäin selkeän videon. Aamuni alkoi siis yllättäen HTML:n opiskelulla.

Piristyneenä löydöstäni ja siitä, että ymmärsin ja opin noin salatieteeksi luulemaani asiaa, aloin etsiä lisää hyvää itseopiskelumateriaalia.  Tämä sivusto vaikutti lupaavalta, samoin tämä. Sitten älysin, että App storesta löytyisi varmaan jotain iPhonelle tehtyä materiaalia. Tämä Scott Gillin  HTML reference vaikutti minusta parhaalta. Hintakin oli ihan kohtuullinen eli 0,79 euroa.  Nyt voin oppia lisää aiheesta vaikka matkalla mökille.

Illalla vilkuilin Twitteriä ja huomasin, että TEDxNYED eli  teknologian, median ja oppimisen tulevaisuuden konferenssi New Yorkissa oli alkamassa suorana lähetyksenä Livestreamin kautta. Mikäli tämä loistava konferenssi meni sivu suun, tässä linkki Facebookissa jatkuviin teemakeskusteluihin. Oletettavasti tapahtumasta julkaistaan myös videoita, jota löytyvät ajallaan Facebookista.

Livestream toimi ihan kelvollisesti ja sekä paikalla olijat että me etäosallistujat twiittasimme ahkerasti loistavista puheenvuoroista. David Wiley piti hyvän puheenvuoron avoimmuudesta. ” Koulutus on suhde, joka rakentuu jakamiselle. Mitä avoimempia olemme, sitä paremmaksi koulutus kehittyy.” totesi David Wiley.  Hyvä esimerkki käytännön avoimuudesta  on  Neeru Khoslan CK-12 säätiö, jonka aloitteesta on syntynyt flexbook. Säätiöllä on erityisesti luonnontieteistä valmiiksi tehtyjä flexbook-kirjoja, joita voi työstää eteenpäin. Opettajat voivat myös tehdä oman kirjansa Flexbook-työkaluilla.

Flexbook-konsepti kiinnosti, sillä olin päivällä vastannut ELMA-kyselyyn. ELMA on selvitys  (e)oppimissisältöjen liiketoimintamalleista. Selvityksen kimpussa painivat Anne Rongas ja Kari A. Hintikka. Vinkkasin Flexbookeista Annelle vielä illalla Facebookissa.

Aihe on muutenkin ajankohtainen. Ilmoittauduin viime viikolla eOppimiskeskuksen järjestämään foorumiin avoimen sisällön haaste toimintaympäristön murroksessa. Mikäli et pääse foorumiin, mutta aihe kiinnostaa, ilmoittaudu erilliseen webinaariin, joka järjestetään 12.3. klo 12 – 13. Ohjelma ja ilmoittautuminen tästä linkistä. Lisää tietoa selvityksestä löydät myös opeblogista.

Mikäli ajattelet, että vietin kauniin päivän tietsikan ääressä, olet väärässä. Lauantaihin mahtui toki myös ulkoilua, siivousta, jne.  ELMA-kyselyynkin vastasin iPhonesta Jumbossa kun odotin shoppailevaa tytärtäni.

Kaiken kaikkiaan varsin hyödyllinen päivä ja toimii mielestäni hyvänä esimerkkinä oppimisen tulevaisuudesta.

Oppilaitokset, kustantajat, oppimisalustojen suunnittelijat, opettajat, it-firmat, herätkää viimeistään nyt! Muutos on jo alkanut ja lähitulevaisuudessa lisätty todellisuus tarjoaa ihan uusia ulottuvuuksia ja mahdollisuuksia.

Kustantajat, vilkaiskaapa lisätty todellisuus linkin pp-esityksen neljättä sivua. Ennustan, että kun lapset ovat nähneet söpön Dibidogin hyppäävän kirjan sivulle ja tekevän voltteja ilmassa, ei tavallinen kirja ole enää kovin ihmeellinen.  Esimakua saa alla olevasta kuvasta, joka on otettu Lego-kaupassa, jossa hyödynnetään lisättyä todellisuutta.

Haastan erityisesti oppikirjojen kustantajat miettimään miten tätä teknologiaa tullaan hyödyntämään (ja suht sukkelaan) koulukirjoissa. Ellei näin käy, voi olla, että oppikirjoille avataan ihan oma museonsa lähiaikoina.

augmented reality with LEGO, originally uploaded by antjeverena.

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s