Ajastetut viestit – kiireisen ja huonomuistisen pelastus

Jokainen meistä on varmasti saanut sähköpostiinsa tai kännykkäänsä syntymäpäiväonnittelut joltain ketjulta, jonka kanta-asiakkaita olemme. Tiedämme, että henkilötietomme on syötetty yrityksen tietojärjestelmään liittyessämme kanta-asiakasohjelmaan ja että järjestelmä lähettää automaattisesti onnittelut syntymäpäivänämme.

Facebookissa on paljon vastaavalla tavalla kohdennettua mainontaa. Oletko 42-vuotias, vastaa ja voita… ei tarvitse kysyä oletko, viesti pomppaa esiin vain niille, jotka ovat.  Facebook myös ystävällisesti muistuttaa sinua lähestyvistä ystävien syntymäpäivistä.

Tällaiset viestit ovat jo ihan peruskauraa, mutta tänään kun loin käyttäjätilin Hootsuite-palveluun törmäsin introssa ajastettuihin viesteihin. Jokainen Matti tai Maija Meikäläinen jolla on Hootsuitessa tili, voi kirjoittaa ja ajastaa viestejä Twitteriin, Facebookiin ja Linkediniin. Mikäli sinulla on useita käyttäjätilejä, voit luonnollisesti valita missä julkaiset viestisi ja koska.

Olen kokeillut useita sosiaalisen median palveluja kokoavia alustoja, mutta tämä oli ensimmäinen, jossa oli tarjolla ajastettuja toimintoja. Tämähän antaa vaikka mitä mahdollisuuksia! Hyvät huomenet ja yöt voi tietysti halutessaan ajastaa Twitteriin, mutta toki mahdollisuuksia on paljon muitakin.

Heti tuli mieleen, että esimerkiksi yrittäjä voisi kerralla tviitata hyvät joulut ja uudet vuodet, vaput, pääsiäiset, ym. ja ajastaa Facebookin seinälle  vaikka heinäkuun jokaiselle päivälle sopivan mietelauseen tai lomakuvan.  Kaikki viestit ilmaantuisivat oikeaan aikaan oikealle paikalle ilman, että kenenkään tarvitsisi niitä muistaa tai lomallaan kirjoitella. Kiireisen ja huonomuistisen näkökulmasta tämä alkaa jo vaikuttaa ihan loistavalta.

Kouluttajan näkökulmasta palvelussa on myös järkeä. Koulutusohjelma Twitteriin ja sen jälkeen muistutukset ilmoittautumisista, tapaamisista, palautuksista, ym. kerralla jakoon, Hootsuites hoitaa loput. Paitsi tietysti porukat pitää edelleen ensin saada seuraajiksi Twitterissä ja lukemaan ne viestit …ihan kaikkea ei saa koskaan automatisoitua : )

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Mainokset

4 kommenttia

Kategoria(t): Uncategorized

4 responses to “Ajastetut viestit – kiireisen ja huonomuistisen pelastus

 1. Ajastetut viestit ovat aarteita. WordPressissähän se on onnistunut ”ikuisuuden”. Minä esim. tein joulukalenterin blogiin (Nettimuorin nettikahvila) tuossa alkusyksystä 🙂
  Vielä kun tuonne Hootsuiteen saisi meset mukaan, sen käyttö lisääntyisi varmasti. Täytyy tutustua tarkemmin, onko siitä oikeasti käyttöön vai pitääkö vielä odotella. Tietyissä tilanteissa ajastetut viestit ovat kyllä erinomainen mahdollisuus.

  • Mervi Jansson

   Eiköhän Hootsuit laajenna liitettäviä sovelluksia. Ymmärsin, että ajastus oli aika uusi juttu palvelussa,mutta ilmeisesti ensimmäinen laatuaan Twitterissä.

 2. Kiitos että jaoit löytösi!

  Tämä on muuten loistoesimerkki, miksi kannattaisi lähteä Twitteriin ja verkostoitua: todennäköisyys löytää helmiä kasvaa eksponentiaalisesti.

  Yksi ainoa retweet ja löysin sekä Hootsuitin että tämän erinomaisen blogisi.

  Iloisia pakkaspäiviä!

  • Mervi Jansson

   Kiitos kommentista! Sosiaalinen media on täynnä ”sattumia”. Olen itse löytänyt Twitteristä paljon hyviä vinkkejä. Joskus tuumasinkin, että Twitter on kuin piparipurkki, joka täyttyy ihan itsekseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s