Eikö sosiaalinen media kolahda?

Blogini on viettänyt hetkellistä hiljaiseloa työhässäkän ja kipeän niskan vuoksi .  Viime viikon perjantaina kolahti kuitenkin sen verran kovaa, että asiasta täytyy bloggata.

Kenties kuulut työpaikallasi siihen vähemmistöön, joka pitää sosiaalista mediaa tärkeänä, jopa mullistavana asiana? Olet ehkä puhunut asiasta kahvihuoneessa, osastokokouksissa, johdolle, ym. , mutta koet ettei sinua vieläkään oteta vakavasti.

Kuullostaako tutulta?  Tosin mitä enemään perinteisessä mediassa kerrotaan sosiaalisesta mediasta, sitä enemmän tieto/tuska kasvaa nelikymppisten ja viisikymppisten keskuudessa. Joku on saattanut jo tulla varovaisesti kyselemään, että mistä oikein puhuitkaan viime kokouksessa…

Lobbattuani nyt noin vuoden omassa organisaatiossani sosiaalisen median puolesta, välillä laihoin ja välillä olemattomin tuloksin, sain viime viikon perjantaina jälleen tilaisuuden puhua aiheesta. Tällä kertaa älysin vaihtaa näkökulmaa.  Vanha viestini oli, että sosiaalinen media on tärkeä juttu, jota emme voi sivuttaa. On blogia, wikiä, twitteriä, ym. ja näitä pitäisi oppia käyttämään tai joudamme vähitellen museoon.

Perjantaina aiheeni oli sosiaalinen media aikuisopiskelijan oppimisympäristönä. Lähdin liikkeelle siitä, että alle kolmikymppiset opiskelijamme pääsääntöisesti elävät  sosiaalisen median maailmassa, vanhemmat eivät. Välissä on kuilu. Meidän kouluttajien tehtävänä on perustella näille opiskelijoille, että tarttis rakentaa silta kuilun yli ja antaa heille työkaluja siihen, jotta he pärjäisivät jatkossa työelämässä. Elinikäinen oppiminen jää haaveeksi ilman tätä siltaa. Mikäli emme kouluttajina anna opiskelijoillemme eväitä työelämässä pärjäämiseen, olemme epäonnistuneet pahasti.

Tämä näkökulma kolahti ja kiinnostus heräsi. Tuli myös ymmärrys siitä, että oma silta täytyy rakentaa ensin. Se vaatii työtä, mutta synnyttää myös ymmärrystä opiskelijan tuskaan ja neuvottomuuteen kuilun partaalla.

Tässä esitykseni. Onnea kolahtavan näkökulman metsästykseen!

Mainokset

2 kommenttia

Kategoria(t): Uncategorized

2 responses to “Eikö sosiaalinen media kolahda?

  1. Oikein mainio esitys. Jotain muutosta huomion suuntaamiseen omalla työpaikalla pitää tosiaan keksiä, muuten tuntuu kuin olisi koko jan toisten niskassa painostamassa. Tässä kääntyy toimintaan paremmin.
    Kiitos taas kerran

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s