Sosiaalinen media – right here, right now!

Uutiset – klo 20.30 tai 22.00 televisiosta tai aamulla Hesarista? Tieto – luetaan kirjasta, opitaan koulussa?

Historiaa…?

Mainos – tietylle kohderyhmälle laadittu kaupallinen viesti? Mainonta –  tapa tavoittaa asiakas?

Historiaa…?

Moni asia on muuttunut ja nopeasti.  24 tuntia on pitkä aika, ei uutisia odotella seuraavaan aamuun tai iltaan.  On nopeampia tapoja.

Koulussa toki oppii asioita, mutta tämän päivän työelämässä  tarvitaan tietoa per heti – on demand. Ei auta selittää, että tämä osa on tässä tutkinnossa tarjolla vasta vuoden kuluttua. Postissa tuli mainos innovaattori koulutuksesta. Jalosta ja  tuotteista ideasi, kesto kaksi vuotta. Kenellä on tänä päivänä aikaa odottaa ja kypsytellä ideaa kaksi vuotta?

Mainos edustaa vahvasti valmistajan ja myyjän mielipidettä.  Minä haluan kuulla totuuden – näkemyksiä ja kokemuksia. Mieluiten sanoina, kuvina ja videoina. Silloin kun minulle sopii.

Tiedon etsijästä on tullut tiedon kuluttaja, kiitos sosiaalisen median.  Word of mouth on nyt world of mouth. Minä päätän mitä luen, katson, kuuntelen ja yleensä alle 10 sekunnissa.

Monella alalla ei vielä ymmärretä  muutosta. Veikkaan, että jos ei kohta kolahda, tiputus tulee kovaa ja korkealta. Toisaalta paluuta ei ole.

Sosiaalinen media peittoaa netissä jo pornon,  vuonna 2009 USA:ssa tehdyn tutkimuksen mukaan verkko-opetus oli tehokkaampaa kuin lähiopetus, 78 % kuluttajista luottaa toisen kuluttajan mielipiteeseen ja vain 14 % luottaa mainontaan, jos Facebook olisi maa se olisi jo maailman neljänneksi suurin, … lue ja katso lisää aiheesta socialnomicsin blogista.

P.S. Erinomainen video on hyvä esimerkki tämän päivän mainonnasta.

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s