Ankeuttajia ja kolopönöttäjiä liikkeellä

Sosiaalisen median käytön vastustaminen on helppoa. Ei ole kymmenen vuoden kokemusta, viiden vuoden tilastoa (lyhyemmät ajanjaksothan ovat varmasti kuplia) tai alakohtaista riskianalyysiä.

Mitä isompi organisaatio, sitä varmemmin sinne on pesitynyt ankeuttajia (imevät ilon, luovuuden  ja hyvän fiiliksen ympäriltään) ja kolopönöttäjiä (kovaäänisiä kaiken uuden vastustajia), joiden missio organisaatiossa on varmistaa ettei kukaan syty uusille ajatuksille ja mikäli joku erehtyy syttymään, vaientaa harhautunut henkilö ennenkuin vahinkoa (uudistumista) on päässyt tapahtumaan laajemmassa mittakaavassa.  Ankeuttajat ja kolopönöttäjät voivat hyvin jos heillä on jotain vastustettavaa. Sosiaalinen media saa heidät voimaan suorastaan paksusti.

Tarvitaan siis järeitä vasta-argumentteja ja testimoniaaleja sosiaalisen median puolesta.  Tässä pari esimerkkiä, joiden pitäisi ainakin auttaa vaientamaan äänekäs kiekuna vaimeaksi jurputukseksi.

Brittiläisiä poliitikkoja ja julkisen viran haltijoita on patistettu käyttämään Twitteriä.  Netissä julkaistu opas ohjaa ja opastaa Twitterin asialliseen käyttöön. Mikrobloggaus ei siis ole enää pelkkää söin kinkkuvoileivän aamiaiseksi höpinää vaan ihan oikea tapa viestiä.

Ensimmäinen Lions club perustettiin 1917. Nyt toimintaa on yli 200 maassa ja elokuusta lähtien myös Second Lifessa.

Tässä uusinta tilastoa YouTubesta, Twitteristä, MySpacestä ja Facebookistä. Jos YouTube olisi maa, se olisi maailman kolmanneksi väkirikkain.

Tämä vinkkiarsenaali antaa aseita paatuneimmankin pönöttäjän selättämiseen! Tarjolla 33 neuvoa antavaa linkkiä.

Mainokset

3 kommenttia

Kategoria(t): Uncategorized

3 responses to “Ankeuttajia ja kolopönöttäjiä liikkeellä

  1. Kiitos ilahduttavista termeistä. Ankeuttajat ja kolopönöttäjät ovat molemmat kiusalliset tuttuja rotuja. Nuo pitää juurruttaa viralliseen kieleen. 😀

    • Mervi Jansson

      Ankeuttajat ovat itse asiassa peräisin Harry Potterista, mutta kolopönöttäjät ovat ihan suomalaista rotua. Olin yrittäjyyden HOPE myrskyssä (kiitos oph ja ESR) keväällä ja erään ryhmäpohdinnan tuloksena syntyivät kotoiset kolopönöttäjät.

  2. Hyvä hyvä. 🙂 Onneksi niitä järeitä argumentteja osataan koko ajan kysyä yhä enemmän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s