Myytkö tulevaisuudessa pilveä?

Mietitkö mikä on tulevaisuuden ammatti?   Mikäli Gartnerin ennustuksiin on uskomista, se on pilven välittäjä tai myyjä eli pilvi brokeri.

Pilvellä viitataan tässä internettiin ja pilvitietojenkäsittelyyn, jossa sovelluksia jaetaan tilauspohjaisesti internetin kautta. Gartnerin mukaan tulemme jatkossa tarvitsemaan välittäjiä, jotta pystyisimme hyödyntämään pilven tarjoamia alati kasvavia palveluja mielekkäästi ja tehokkaasti. Käytännössä pilvi-palvelut ovat jossain,  eikä se missä ne ovat ole pääasia vaan se, että kaikki toimii kohtuulliseen hintaan ja jatkossa tietysti vielä halvemmalla. Jakelua edesauttavat data-farmitkin voi näppärästi pistää pystyyn esim. tyhjillään seisoviin tehdaskiinteistöihin.

Brokereita tarvittaan siis paketoimaan, välittämään, neuvottelemaan ja palvelemaan loppukäyttäjää, jolla ei ole aikaa, osaamista, halua ja mielikuvitusta hyödyntää itse suoraan pilven tarjoamia mahdollisuuksia. Sopivien maksullisten (ja ilmaisten) sovellusten löytäminen, yhteensovittaminen, kokeileminen ym. vie niin paljon aikaa, että maksamme mielellämme siitä, että sen tekee kiitos joku muu.

Maksamme siis helppoudesta. Siitä, että joku tekee elämästämme vaivatonta ja mukavampaa. Toisaalta olemme tottuneet siihen, että internetissä on kasvava määrä ilmaista tavaraa.  Ilmainen on kuitenkaan harvoin ihan vaivatonta. Tässä siis saumaa pilven myyjälle.

Ilmaisuus on mielenkiintoinen käsite.  Uudesta ilmaisuuteen perustuvasta taloudesta on hiljattain ilmestynyt kirja. Voiko joku asia olla ilmainen meille, mutta maksullinen sinulle ja jos niin millä ehdolla olisit valmis maksamaan siitä? Tätä ja monia muita asioita pohditaan Chris Andersonin kirjassa Free, jonka voit ladata,  tietenkin ilmaiseksi joko audio tai e-kirjana täältä.

P.S. Kuuden tunnin audiokirja on ilmainen, mutta jos sinulla on vain kolme tuntia aikaa ja haluat kuulla keskeiset asiat tiivistettynä, se tietysti maksaa.

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s