Sosiaalisen median rooli oppimisessa

Onko jatkossa mahdollista luoda oppimisympäristöjä ilman sosiaalista mediaa? Ihmiset viettävät keskimäärin 12 tuntia viikossa verkossa verrattuna neljän vuoden takaiseen noin viiteen tuntiin. Mitä suurin osa ihmisestä sitten tekee verkossa? Tutkitusti päivittää profiiliaan, bloggaa tai lukee blogeja, hakee täsmätietoa tai on yhteydessä sosiaaliseen verkostoonsa. 

Mitä on oppiminen ja miten sosiaalista mediaa voisi hyödyntää oppimisympäristönä? Uskon itse vahvasti, että omakohtaiset kolahdukset ja asioiden prosessointi ryhmässä, dialogi, ovat oppimisen perusta. Voimme hokea sitä hauki on kalaa miten pitkään hyvänsä, mutta ken on kerran hauen oikeasti pyydystänyt vasta tietää ja muistaa, että hauki on ihan oikeasti kala.

Sosiaalinen media suorastaan huutaa osallistumista. Second Lifessa seikkailleena olen omakohtaisesti kokenut, että osallistumisen tunne on aito. Vietettyäni pari tuntia ryhmän kanssa EduFinlandin nurmella tuntuu siltä, että olemme oikeasti tavanneet.  Eläköön elämyksellinen oppiminen!!!

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s