Mervi Mavendorf ja sosiaalinen media

Mitä sosiaalinen media tarkoittaa, why should I care, why should you care?  Emme elä tyhjiössä maailma pyörii ja vauhti kiihtyy… toisia hirvittää toiset ovat haltioissaan – so many opportunities, so little time. Mistä pääsen kiinni, elänkö virrassa vai jäänkö rannalle – entä mitä merkitystä sillä on? Noh, kouluttajana käy huonosti jos jään rannalle eli ei kun virran vietäväksi. Välillä pyörii ja kuohuu, välillä on suvanto ja joskus karahtaa kiville. Kaikessa ei tarvitse olla mukana, mutta jos jään pingviininä seisomaan keskelle jäätikköä, muut syövät kalat. Siis eteenpäin taapertamaan ja omaa polkua etsimään. Sosiaalinen media suo mahdollisuuden löytää kavereita ja jakaa ajatuksia, jotka taas voivat viedä uusille urille. Hei – mee tonne päin, tuolla oli hyvät saaliit – minun ei tarvitse tietää, arvata, löytää kaikkea, tutut ja tuntemattomat antavat vinkkejä eteenpäin…ja näin tuntemattomista voi tulla tuttuja!

Mainokset

6 kommenttia

Kategoria(t): Uncategorized

6 responses to “Mervi Mavendorf ja sosiaalinen media

 1. heippa

  Tosiaan, verkkoyhteisö voi tuoda paljon arvokasta elämään. Itse toimin aikoinani vuosia aktiivijäsenenä verkkoyhteisössä vapaa-aikana, tässä elämänvaiheessa verkko-opetus ja verkossa olo työn takia on sen verran kasvanut, etä tuntuu mukavalta, kun kotona ei tarvitse mennä verkkoon (why should I?).

  • Mervi Mavendorf

   Työ ja varsinkin tämä uusien asioiden opettelu vie aikaa. 8 v. poikani mielestä olen nörtti, ei auta aina selittelyt, että äiti on kurssilla tai opettelee uusia asioita. On siis täytynyt ottaa myöhäisillan/yön tunnit välillä käyttöön, jotta lapset eivät hermostu. Aikansa kutakin.

 2. mammafrugan

  Vaatii kyllä että ottaa hyvin aktiivinen rooli omassa elämässään. Jos vuorokauden tunnit eivät riitä kaikkeen syntyy hyvin helposti (sosiaalinen media)stressi.

  • Mervi Mavendorf

   Toisaalta koen, että olen saannut uusia näkökulmia asioihin. Minulle stressi syntyy siitä, että maailma menee menojaan enkä minä ole mukana. Tietty on hyvä rantautua joskus virrasta ja vetää henkeä!

 3. suoma09

  Kirjoitit: ”Kaikessa ei tarvitse olla mukana…”
  Tästä olen kanssasi samaa mieltä. Tänään toistui kouluttajien puheenvuoroissa useamman kerran, ja ihailevastikin, sanat ”saa itse valita”. Minusta valintaan ja vapauteen liittyy aina myös kysymys vastuusta. Valintakin olisi voitava aina perustella. Ja kuinka pitkään ihminen voi aina valita mediatulvasta vain itselleen mieluisat ja itseä kiinnostavat uutiset, tekstit, kuvat, linkit jne. Avoimuuteen kuuluu olla avoin myös muille asioille tai voi sulkea jotain mielenkiintoista ja itseään kehittävää ulkopuolelle. Vai onko tämä ”valitse itse mieleisesi” -mahdollisuus itseasiassa vastareaktio tälle avoimuudelle?

  • Mervi Mavendorf

   Tärkeä pointti, varsinkin kouluttajana koen, että minun pitää olla avoin tai ainakin tietoinen asioista, vaikka en itse niitä enempi ”harrastaisikaan”. Minulla ei ole oikeutta tehdä esivalintoja opiskelijoiden puolesta. Toisaalta haluan herätellä ja houkutella kokeilemaan… (opetan siis aikuisia). Avata silmiä – ehkä myös mieliä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s